Становище COVID-19 -03.05.2020г.

Вашата оценка 3 от 3 гласа
Становище COVID-19 -03.05.2020г.
Официална позиция на „Ориент 99 БГ“ ООД
относно обявеното извънредно положение в страната ни и отражението му върху организираните от Туроператора пътувания
03.05.2020г.

УВАЖАЕМИ ПОТРЕБИТЕЛИ и УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ на Ориент 99,
Във връзка с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. за обявяване на извънредно положение, указанието на Министерство на здравеопазването за мерките срещу COVID-19 и съгласно Заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова за преустановяване на организираните туристически пътувания до 13 май 2020 г., приетите извънредни мерки с цел ограничаване на COVID-19 в страната и изпълнение на заповедта на министър Ананиев за забрана посещението на търговски обекти, Ви информираме че офисите ни няма да обслужват туристи на място от 16.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение. В периода от 19.03.2020 г. ще сме на Ваше разположение единствено и само на e-mail адрес office@orient99.com, като всички постъпили съобщения ще бъдат обработвани възможно най-бързо и последователно ще получавате отговори спрямо постъпването им. Офисите ни ще работят само дистанционно и поради тази причина нямаме възможност да отговаряме на Вашите телефонни обаждания.

Становище Covid 19
"Ориент 99 БГ" ООД временно преустановява всички организирани изходящи туристически пътувания за срока на действие на Заповед № Т –РД-16-76/17.03.2020г. на Министъра на Туризма на Република България и спира изпълнението на задълженията по всички договори с потребителите за срока на обявеното извънредно положение в страна.


УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ И ПАРТНЬОРИ,
Вашият ОРИЕНТир в пътешествията вече 22 години показва към всички Вас основният ни принцип да се докажем и утвърдим, като една от водещите фирми в бранша, както на българския, така и чуждия пазар със своята лоялност, коректност и уважение, както към партньорите си така и към Вас нашите клиенти. Изказваме благодарността си към всички Вас, които ни подкрепяте в този труден момент за целия туристически бранш в световен мащаб. От изключителна важност за нас е в такъв критичен момент да получим за пореден път подкрепа от Вас, нашите туристи! Както повярвахте в нас в хубавите времена, сега, когато ни е трудно, молим да запазите същото онова доверие! Знайте, че нас ни има, само и единствено благодарение на Вас и само отново благодарение на Вас, ще се справим, ще устоим и ще покажем на всички, че сме силни и, че борбата за всеки един от Вас, си е струвала! Ще покажем на всички, какво означава да изградиш доверие и хората да вярват в теб! Какво означава, да си силен, благодарение единствено и само на Вашата подкрепа!

Във връзка със запитвания до Ориент 99 БГ от страна на Потребителите Ви предоставяме нашата позиция и следните варианти за Вашата почивка:
Докато е в сила извънредното положение "Ориент 99БГ" ООД не прекратява договорите за туристически пакети, а само спира изпълнението на задълженията и на свързаните с тях насрещни задължения по тях, с цел да предостави възможност за защита на интересите както на потребителя така и на своите:

  • 1.За всички резервации, направени от Потребителя за настаняване през месец април 2020 г. с дестинация Турция, Гърция предлагаме да пътуват при същите условия на заплатените почивки или екскурзии през месец октомври 2020 г., в периода след 09.10.2020 г., или ако желае, може да използват същите условия и за месец април 2021 г. Ако Потребителят не приеме предните два варианта, ще може да използва депозираната сума като аванс за бъдещо пътуване до края на 2021 г. по-програма за същата дестинация, на цени които ще бъдат валидни тогава. Обръщаме внимание, че в този случай, Потребителят не е нужно да прави избор на бъдещата програма или период сега, а може да го направи във всеки бъдещ момент. Потребителя следва сам да избере варианта за използване на сумата си и да ни уведоми за избора си 20.05.2020г. на горепосочения email, за да изготвим анекс, да направим нужната промяна и да го приложим. Подписването на анексите на хартиен носител ще се осъществи след отпадане на дистанционен режим на работа. На Потребителя се дава възможност, ако предложените периоди за почивка не го устройват, да избере друг период по-стандартни цени, които са посочени в сайта на "Ориент 99", като доплати разликата в цената. Туроператорът ще направи всичко възможно да получи отстъпката за ранно записване на избраната нова дата за лято 2020 г.

  • 2.За всички резервации, направени от Потребителя за настаняване в периода 01.05.2020 г.-13.05.2020 г. с дестинация Турция, Гърция предлагаме да пътуват при същите условия на заплатените почивки или екскурзии през месец октомври 2020 г. в периода от 02.10.2020 г.-20.10.2020 г. или ако желае, може да използва същите условия и за месец май в периода 01.05.2021 г.-13.05.2021 г. Ако Потребителят не приеме предните два варианта, ще може да използва депозираната сума като аванс за бъдещо пътуване до края на 2021 г. по-програма за същата дестинация, на цени които ще бъдат валидни тогава. Обръщаме внимание, че в този случай, Потребителят не е нужно да прави избор на бъдещата програма или период сега, а може да го направи във всеки бъдещ момент. Потребителя следва сам да избере варианта за използване на сумата си и да ни уведоми за избора си 20.05.2020г. на горепосочения email, за да изготвим анекс, да направим нужната промяна и да го приложим. Подписването на анексите на хартиен носител ще се осъществи след отпадане на дистанционен режим на работа. На Потребителя се дава възможност, ако предложените периоди за почивка не го устройват, да избере друг период по-стандартни цени които са посочени в сайта на "Ориент 99", като доплати разликата в цената. Туроператорът ще направи всичко възможно да получи отстъпката за ранно записване на избраната нова дата за лято 2020 г..
Всички резервации за полет на 13.05.2020 г. до Анталия и Бодрум, потребителя ще има право да избере друга дата през сезон 2020 на цени по-ранни записвания или да използва депозираната сума като аванс до края на 2021г..


  • 3. За всички резервации по ранни записвания, направени от Потребителя за отпътуване в периода от 14.05-21.05 .2020г. с дестинация Турция, Гърция предлагаме да пътуват при същите условия на заплатените почивки или екскурзии в периода след 27.09.2020 г. до октомври 2020 г., или ако желае може да използва същите условия и за месец май в периода 14.05.2021 г.-21.05.2021г. Потребителят има право да приеме да използва депозираната сума, като аванс за бъдещо пътуване до 31.05.2022 г. или да избере друг период по-стандартни цени които са в сайта на "Ориент 99", като доплати разликата в цената. Обръщаме внимание, че в този случай, Потребителят не е нужно да прави избор на бъдещата програма или период сега, а може да го направи във всеки бъдещ момент. Туроператорът ще направи всичко възможно да получи отстъпката за ранно записване на избраната нова дата за лято 2020 г

  • 4. За всички резервации по ранни записвания, направени за отпътуване в периода от 22.05-11.06.2020г. с дестинация Турция, Гърция предлагаме да пътуват при същите условия на заплатените почивки в период, който всеки един хотел е предоставил на "Ориент 99", за това всеки трябва да изпрати имейл с номера на договора си и ние ще му дадем вариантите. Клиента има право да приеме да използва депозираната сума, като аванс за бъдещо пътуване до 31.05.2022 г. или да избере друг период по-стандартни цени които са в сайта на Ориент 99, като доплати разликата в цената. Обръщаме внимание, че в този случай, Потребителят не е нужно да прави избор на бъдещата програма или период сега, а може да го направи във всеки бъдещ момент. Туроператора ще направи всичко възможно да получи отстъпката за ранно записване на избраната нова дата за лято 2020 г..

  • 5. За всички резервации по ранни записвания, направени за отпътуване в периода от 12.06-20.10.2020г., към настоящия момент приемаме, че не е налице отмяната им поради обявеното извънредно положение или като последица от същото. При прекратяване на тези договор следва да се прилагат Общите условията съгласно договорите и Туроператорът да удържа съответната неустойка. Предвид което призоваваме да изчакате изясняване на ситуацията и молим да не отказвате прибързано Вашата резервация!

Всички клиенти, сключили споразумение за използване на платените суми като аванс за бъдещо пътуване, в случай, че не използват същия в съответния срок, имат право да им бъдат възстановени платените сумите!

Уважаеми Клиенти,
Моля да имате в предвид, че "Ориент 99" в качеството си на Туроператор е заплатил в пълен размер всички резервации, направените от Вас по-ранни записвания, към партньорите си в съответната държава в съответния ранен срок, за да бъдат гарантирани резервациите ви на преференциалната цена, за която сте се записали.
Надяваме се на разбиране за сложността на възникналата ситуация, на разумна преценка и вземане на неемоционални решения при така предложените от Туроператора възможности!
Официалната позиция на „Ориент 99 БГ" ООД може да бъде променена, при възникване на нови обстоятелства, разпоредби и заповеди на министерства, промени в законовата уредба и други държавни органи, следствие динамичността и непредвидимостта на обстановката.Защо Orient 99?
22 години
професионализъм
и доказан опит
ГОЛЯМО
разнообразие от
качествени хотели
и услуги
10 любими
топ дестинации
Атрактивни
цени без конкуренция